AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Bellvís bonificarà l’IBI els habitatge rústics afectats per l’augment de la regularització cadastral

A més, en una segona modificació s’ha regularitzat una bonificació del 50 % a obres que impliquin el foment d’ocupació d’acord amb els treballadors acreditats. 

19/11/2018

En el Ple Municipal de Bellvís del passat dia dia 5 de novembre, entre altres acords, es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals a regir a partir de l’1 de gener de 2019. Una de les taxes que es modifiquen per a l’any vinent és la reguladora de l’Impost sobre Bens Immobles (IBI)  introduint una bonificació del 15 per centper  els immobles de naturalesa urbana inclosos en una rústica, sempre que consti l’ús residencial o d’habitatge a la fitxa cadastral corresponent. Amb la regularització cadastral iniciada pel Ministeri d’Hisenda l’any 2013 i finalitzada el 2017, les torres i masies  han estat incorporades amb la qualificació d’urbanes en la descripció cadastral, la qual cosa ha augmentat la pressió fiscal pel que fa a l’IBI, tot i que realment no estan en zona urbana ni tenen els mateixos serveis que les edificacions no disseminades.

A més, en una segona modificació, en aquest cas a l’impost sobre construccions, s’ha regularitzat una bonificació del 50 % a construccions, instal·lacions o obres que impliquin el foment d’ocupació d’acord amb els treballadors acreditats.