AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Cantata 1714 - 2014

Amb la participació de les corals del nostre poble

24/01/2018

El proper diumenge dia 28 de gener es representarà la «Cantata 1714-2014, 300 anys vencent», a les 6 de la tarda, al Pavelló Poliesportiu Municipal de Bellvís, amb la participació d'uns tres-cents cantaires integrants de vint corals de les nostres terres, que junt amb una orquestra, solistes, rapsodes ens interpretaran aquesta magnífica obra composada pel junedenc Josep Rosinach Boronat.

És una excel·lent i èpica obra musical, amb una detallada i amena narració dels prolegòmens i dels dramàtics esdeveniments de la Guerra de Successió a Catalunya, de la desfeta del país, de la heroica i perseverant resistència, del ressorgiment i de la renaixença, fins a arribar al procés actual de lluita pel ple alliberament nacional del nostre país.

Fou interpretada per primera vegada el 15 de juny de 2014 a Juneda i estrenada oficialment el dia 24 del mateix mes i any al Palau de la Música Catalana com a part dels actes de commemoració del Tricentenari. Es va representar per darrera vegada a les nostres comarques a Mollerussa el 29 de maig del 2016 al Pavelló Firal de Mollerussa amb una gran assistència de públic.

Els esdeveniments dels darrers mesos i la situació política catalana actual fan que aquesta representació sigui escaient,oportuna i molt emotiva. També tindrem la intervenció del vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro i d’un representant de Òmnium que està per confirmar.

L'organitza l'Ateneu Popular Plana d'Urgell, amb la col·laboració de l'ANC del Pla d'Urgell, d'Òmnium Lleida-Ponent, el CDR del Pla d'Urgell i l’Ajuntament de Bellvís com a acte de solidaritat amb els presos polítics. Els beneficis aniran destinats a la Caixa de Solidaritat.