AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Informe del control de coloms a Bellvís

16/11/2017

D’octubre del 2016 a octubre del 2017

Durant aquests mesos s'han efectuat al poble de Bellvís captures a diari de la sobre població de coloms. La tasca de captura s’inicià en el 2015 per millorar els inconvenients que aquestes aus ocasionen al municipi:

➢ El deteriorament de les façanes dels edificis degut a la corrosió que produeixen els excrements de les aus.

➢ La brutícia dels seus residus com restes de nius, excrements...

➢ Les molèsties que poden ocasionar a veïns pels sorolls dels adults i dels colomins als nius ubicats a les proximitats des habitatges.

➢ I la part més important de la tasca de captura de coloms és evitar els possibles riscos en la transmissió de malalties.

Les gàbies tenen la següent ubicació:

  1. La primera gàbia és gran i està ubicada al terrat superior del Casal Cultural.
  2. La segona gàbia també és gran i està ubicada a la teulada de l'Església.
  3. La tercera gàbia és petita i està ubicada a la Cooperativa de Bellvís.

Cal esmentar que, durant l'època de recol·lecció de panís i blat, la previsió del percentatge de captures hauria d’haver caigut, no obstant, s’ha mantingut bastant estable, superant les expectatives.

Durant els mesos de gener i febrer es va doblar la recollida i revisió setmanal de les gàbies per comprovar si augmentava el nombre de captures, obtenint els mateixos resultats.

La captura total de coloms ha estat de 2302 individus. A continuació s'exposen les dades detallades en les següents gràfiques, tant en números absoluts com en percentatges.