AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Inici de les campanyes de civisme: Estima el teu gos, estima el teu poble

La intenció bàsica de les campanyes és conscienciar tothom que, per petites que siguin, les actituds cíviques de cadascun de nosaltres ajuden a una millor convivència de tota la comunitat

14/08/2019

Estima el teu gos, estima el teu poble

Recull els excrements del teu animal de companyia,

ell t’ho agrairà i nosaltres també 

Vivim en una societat en què cada cop compartim més espai amb el animals de companyia, ha estat així històricament i avui en dia més que mai, sobretot perquè són éssers vius que aporten beneficis a les persones amb qui conviuen. I tots entenem que l’animal de companyia no és responsable dels seus actes, la responsabilitat recau en la persona propietària,  i el civisme de les persones propietàries és fonamental per evitar que els seus animals provoquin conflictes de convivència ciutadana.

I un d’aquest conflictes són les deposicions  dels gossos al carrer, als parcs o a les zones verdes. No recollir les deposicions, a més de la insalubritat, és un perill per als vianants. La majoria de propietaris de gossos del nostre poble ja realitzen la recollida de les deposicions fecals, però els que no ho feu esteu atemptant contra la neteja, la salubritat de la resta de veïns i veïnes, i això no és just; per aquesta raó us demanem que les recolliu. I instem al a resta de veïns a comunicar a l’Ajuntament l’ús indegut de la via pública o dels parcs. Us recordem que Bellvís té unes ordenances que permeten sancionar econòmicament el fet de no retirar les defecacions dels animals de la via pública.

En aquest sentit podeu comunicar-ho personalment a l’Ajuntament, per correu electrònic ajuntament@bellvis.cat o per whatsapp al telèfon 608002415. En tots el casos es protegirà l’anonimat de la persona comunicant.

Segur  que amb aquest escrit prenem consciència de la necessitat de la recollida de les deposicions i, d’aquesta manera, ajudarem a fer de Bellvís i els Arcs un municipi millor i compromès amb el civisme.