AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Jornades tècniques sobre pagesia a Bellvís

15/01/2018

L’Ajuntament de Bellvís informa que en els proper dies tindran lloc a Bellvís dues jornades tècniques a l’entorn de la pagesia de dues temàtiques d’actualitat i interès per al sector. En primer lloc, el dissabte dia 20 de gener al matí, a la sala d’actes de l’Ajuntament tindrà lloc la primera jornada “Terra i paisatge” sota el títol “Nous reptes per a l’agroalimentació del segle XXI: el canvi climàtic”. Hi intervindran l’economista Francesc Reguant, el geògraf Martí boada i el meteoròleg Francesc Mauri. L’acte serà presentat pel director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, i l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn

D’altra banda, el dia 23 de gener a partir de les 18.30 h, s’iniciarà la jornada sobre la Fertilització orgànica en zones vulnerables organitzada per la Cooperativa Verge de les Sogues amb els ponent següents: Carles Esquerda, Servei del Sòls i Gestió Ambiental del DARP, i Elena Puigpinós, Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes del DARP. Obriran la jornada les mateixes autoritats del dia 20 de gener i clourà Andreu Bosch, cap de l’Oficina Comarcal del Pla d’Urgell del DARP.

Nous reptes per a l’agroalimentació del segle XXI: el canvi climàtic

L’any 2018 iniciem un cicle de trobades anuals a Bellvís, municipi del Pla d’Urgell, on es tractaran els reptes que l’agroalimentació haurà d’afrontar des de diferents vessants: econòmiques, mediambientals i socials, per tal de reflexionar i entendre millor les perspectives de futur i com afrontar els canvis. A la primera trobada, amb la participació de reconeguts i prestigiosos especialistes amb una trajectòria professional rellevant, s’aportaran nous coneixements i elements d’anàlisi en el camp mediambiental i climàtic en relació a l’agroalimentació.

Fertilització orgànica en zones vulnerables

La producció agrícola té en la fertilització un dels seus components principals i una de les principals despeses de les explotacions agrícoles. L’aplicació de dejeccions ramaderes és una eina bàsica de rendibilitat tant per l’agricultura com per la ramaderia. La gran importància que han adquirit els aspectes mediambientals relacionats amb les pràctiques agrícoles, ha fet necessari disposar d’eines i instruments nous que permeten ajustar la fertilització a les necessitats del cultiu amb el major respecte pel medi ambient. Així mateix, en la utilització dels fertilitzants cal tenir en compte la legislació europea i la seva adaptació a cada estat. Aquesta jornada pretén ajudar a agricultors i ramaders a actualitzar coneixements agronòmics, legals i de gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes.