AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Acords del ple municipal del 9 de febrer sobre mesures de protecció medioambiental de la banqueta del canal i la Bovera i del Pou de l'Or

15/02/2017

Al ple extraordinari d'ahir, 9 de febrer, es van aprovar acords i mocions importants per al poble, el país i les persones.

- En primer lloc, una actuació medioambiental que hem estat treballant des del principi de la legislatura i comença donar fruits, és l'aprovació inicial de l'expedient de modificació de les normes subsidiàries del planejament urbanístic per regular i conservar el sol de valor natural. Aquesta modificació incorpora les banquetes del canal i el riu Corb i un ampli espai del Tossal Roig. S'indiquen els usos permesos, bàsicament hi autoritzen activitats ramaderes i agrícoles, i es regula pa tala d'arbres per assegurar la preservació d'aquests sectors.

- Vam aprovar, també, una moció d'adhesió a la campanya Casa nostra és casa vostra de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l'àrea mediterrània i animar a la població a assistir a la manifestació que se celebrarà el proper 18 de febrer a Barcelona.

- Finalment vam aprovar una moció d'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. En aquests moments històrics i davant la demanda democràtica del poble de Catalunya, es fa un nou intent perquè el Govern espanyol permeti la realització d'un referèndum acordat amb l'Estat. Una nova sol·licitud de diàleg i compromís amb la democràcia per al reconeixement dels drets nacionals de Catalunya.

https://www.youtube.com/watch?v=1vKwcpS3leI