AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Any Barceló a Bellvís

Bellvís dona el tret d’inici a l’exposició itinerant de Joan Barceló que recorrerà les biblioteques de Ponent en commemoració de l’any Barceló.

19/06/2021

El passat dimecres 16 de juny al Casal Cultural Sebastià Serrano de Bellvís va iniciar la primera de les xerrades sobre l’obra de Joan Barceló que acompanyaran l’exposició que es va inaugurar fa unes setmanes al seu poble natal, Menàrguens.

Aquest 2021, les biblioteques de Lleida s’adhereixen a l’Any Barceló per donar a conèixer i impulsar l’obra d’aquest autor de ponent.

Així, les  biblioteques d’ Albesa, Àger, Albagés, Almenar, Alpicat, Balaguer, Belianes, Bellpuig, Bellvís, Biblioteca Pública de Lleida, Cervià de les Garrigues, Mollerussa, Tàrrega, Torregrossa i Tremp, programen diferents activitats entre juny i desembre amb el suport del Servei de Biblioteques, la Central de Biblioteques de Lleida i l’Any Barceló.

L’acte que va tenir la intervenció prèvia de l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, i la cap de la Central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí, va comptar amb l’explicació dels màxims especialistes en l’obra de Barceló, Jordi Casals i Julián Acebrón.

A l’exposició i la xerrada s’hi afegeix el fet que els membres dels diferents clubs de lectura de 15 biblioteques, llegiran i comentaran 3 dels títols de l’autor reeditats al 2020: Pare de rates, Viatge enllunat i Miracles i espectres.

Finalment, aquestes activitats comptaran amb una trobada de clubs de lectura i ruta literària, a l’octubre a Menàrguens, on es farà un recorregut literari per la població a través de l’obra de Barceló.

Aquestes accions es complementaran amb les activitats que organitzen directament les biblioteques públiques i els Ajuntaments respectius.

Més informació: https://biblioteques.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/biblioteques_lleida_any_barcelo