AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Bellvís, amb els gegantons, al 34è Aplec Internacional de la Cultura Popular Catalana

El Tonet i la Sileta han dansat pels carrers d'Elvas mostrant al món allò que som culturalment com a poble i com país

30/08/2022

Els passats cap de setmana, el dies 26, 27 i 28 d'agost, els gegantons de la vila de Bellvís i la colla gegantera han visitat la ciutat d'Elvas, a la regió d'Alentejo, a Portugal, en motiu del 34è Aplec Internacional. Un aplec internacional, amb molta tradició i importància, que esdevé punt de trobada de les mostres de la cultura popular catalana. La qual cosa fa que sigui un orgull per al nostre municipi que justament els gegantons i la Colla del nostre poble siguin un dels elements del folklore que representin, no tan sols la nostra identitat com a poble, sinó tot el país, Catalunya, i la seua cultura, la catalana.

Durant aquests dies, el Tonet i la Sileta, conjuntament amb altres elements de la cultura popular han dansat pels carrers i places de la ciutat mostrant allò que som culturalment com a país a la població portuguesa i al món.

En nom de tot el municipi, la Colla Gegantera va fer arribar a l’alcalde d’Elvas, que acollia la trobada, un placa dels Firals i diversos exemplars del llibre, recentment publicat, sobre els 25 anys dels gegants nobles. A més a més, una carta personal a l'alcalde d'Elvas de l’alcalde de Bellvís agraint l’acollida i explicant la realitat social i cultural del nostre municipi.

Ha sigut una experiència que difícilment podrem oblidar i que queda escrita a la història del nostre poble i de la tradició gegantera de Bellvís!

Gràcies Colla per representar-nos en un esdeveniment internacional tan important i portar  Bellvís i la seua cultura fns a aquesta trobada internacional.