AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Bellvís és el primer municipi de la demarcació que es beneficiarà del nou contracte per autoconsum energètic promogut per l’ACM

La signatura d’aquest contracte permetrà compensar els excedents d’energia que generin les instal·lacions d’autoconsum col·locades en la depuradora d’aigua, el pavelló poliesportiu i l’escola bressol.

28/07/2022

Bellvís és el primer municipi de la demarcació de Lleida que se suma a la proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) de subministrament d’energia elèctrica amb autoconsum i compensació d’excedents. Concretament, tres espais d’aquesta localitat del Pla d’Urgell es beneficiaran de la proposta d’autoconsum de l’empresa de l’Alt Urgell PEUSA, que complementarà les necessitats energètiques amb electricitat 100% renovable. 

L’adhesió a aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Bellvís s’emmarca en l’impuls de l’Associació Catalana de Municipis i el Consorci Català per al Desenvolupament Local (CCDL) per les energies renovables.  Joan Talarn, alcalde de Bellvís i els Arcs ha afirmat que amb la signatura d’aquest cotracte l’ajuntament de Bellvís fa un pas més cap al futur i cap a la transició energètica. “Serem capaços de generar la nostra pròpia energia, reduirem l’import de la factura elèctrica i a la vegada també reduirem la petjada de carboni dels nostres equipaments municipals, i tot això serà possible gràcies al conveni signat amb PEUSA, empresa del territori situada de la Seu d’Urgell. Així doncs parlem de sostenibilitat i proximitat empresarial, factors claus per arribar a transformar el model energètic del nostre país.

En aquest sentit, Felip Llovera, regidor de Transició Energètica i Noves Tecnologies del consistori, ha animat a la resta de municipis de la demarcació ha participar també d’aquest nou model d’autoconsum. “L’ajuntament de Bellvís i els Arcs, serem els primers de tota la demarcació de Lleida que es beneficiarà del nou contracte energètic per autoconsum però esperem que aquest model energètic es faci extensiu a molts més municipis  de la demarcació, i agraeixo a Peunsa, l’ACM i el Consorci Català per al Desenvolupament Local l’oportunitat de deixar-nos participar en aquest concurs”.

El gran avantatge d’aquesta proposta és reduir l’import de la factura elèctrica i de la petjada de carboni de les entitats locals i les persones a qui presten servei. “Els municipis han de liderar l´aposta per les energies renovables, instal·lant plaques fotovoltaiques per autoconsum, compensant els excedents que no utilitzen i la resta d´energia que necessiten que tingui una certificació 100% renovable, i aquest és el model que ofereix PEUSA amb les entitats locals de la província de Lleida vinculades al concurs de l´ACM, vigent fins finals del 2023”, en paraules de Joel Boix, director comercial de PEUSA.

Els tres subministraments de Bellvís beneficiats d’aquest nou servei són: la depuradora d’aigua, situada al Camí de Palau d’Anglesola, amb una potència contractada de 31,32 KW; el pavelló municipal poliesportiu, situat al passeig d’Urgell, amb una potència contractada de 83,76KW; i la llar d’infants, situada al passeig d’Urgell mateix, amb una potència contractada de 7,33 KW.    

 

Recordem que a l’octubre de 2021, PEUSA i Electra Caldense Energia van guanyar el primer concurs de subministrament d’energia elèctrica renovable amb autoconsum convocat per l’ACM i el CCDL, que inclou també la compensació dels excedents d’autoconsum fotovoltaic.