AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Caminada poètica al pont de la Lletra

18/04/2023

El passat diumenge 16 d’abril de bon matí, veïnes i veïns de Bellvís i els Arcs ens vam concentrar a la plaça Catalunya per anar caminant fins al Pont de la Lletra, límit de terme i punt on convergeixen els termes de municipals de Bellvís i del Palau d’Anglesola. Alhora des del Poal i des del Palau també sortien sengles marxes amb la finalitat de trobant-nos tots en aquest paratge, netejat i desbrossat dies abans per voluntariat que vetlla per la conservació d’aquest patrimoni natural.

La segona caminada popular a la 3a sèquia del Canal d’Urgell organitzada per la Plataforma Canal Viu i les entitats locals de la Banqueta de Bellvís i Els Arcs i la Banqueta del Palau amb l’objectiu de desenvolupar activitats conjuntes dels tres pobles per promocionar i preservar la banqueta amb el seu valor paisatgístic, ambiental i patrimonial, s'havia posat en marxa.

Arribats al pont i després esmorzar començaren les diferents activitats: benvinguda per part del president de Canal Viu, Josep M. Falip, parlaments dels diferents responsables de les entitats locals, presentació de la làmina de Canal Viu dissenyada per la Mercedes Dalmau, l’alliberament d’un aligot que el Centre de Vallcalent havia recuperat d’una ala trencada, la instal·lació de caixes niu d’ocells i de muricecs i les paradetes informatives. Tot seguit lectura de poemes relacionats amb la natura i les banquetes per part dels seus autors: Montse Germà dels Arcs, Jordi Pastó, Carme Pujol, Jaume Suau i Manel Viladot de Bellvís i Dolors Sans de Miralcamp.

Un matí distret, cultural i col·laboratiu que també ha servit per cohesionar la coneixença dels veïns i veïnes dels diferents municipis en un entorn natural molt bonic. Sense cap mena de dubte, ara que s’han plantat els més de 300 arbres que ressegueixen la banqueta, dona bo passejar-hi i més, en bona companyia.