AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Dia 26 d'octubre: Festa Major

El primer dia de Festa Major un èxit d'assitència als actes i celebracions

28/10/2022

El dia gran de la Festa Major, el 26 d’octubre dia de la Mare de Déu de les Sogues, va venir marcat per unes altes temperatures que van acompanyar tots els actes que es van fer al llarg de la jornada. La processó i celebració de la missa solemne i pontificalis de Perosi va comptar amb nombrós públic i una magnífica interpretació de les veus corals acompanyades per l’Orquestra Principal de la Bisbal i dirigides per la bellvisenca Cecília Navés.

Després d’aquest acte d’inauguració de la festa, es va fer la tradicional salutació de Festa Major per part de l’alcalde, Joan Talarn, i encesa traca valenciana a les escales de l’església.

Tot seguit vam poder gaudir de l’entranyable pregó de Festa Major realitzat per Arnau Vilaró, co-guionista de l’exitosa pel·lícula Alcarràs, amb intervencions gravades d’actors del film i de la directora  Carla Simon. Va ser un pregó molt emotiu en què els bellvisencs i bellvisenques vam poder-nos-hi veure reflectits i vam sentir orgull per un veí que malgrat tenir un èxit professional tan important no ha perdut les seues arrels.   

La tarda va començar amb l’espectacle infantil “La llàntia Meravellosa” de la companyia Festuc Teatre que va fer gaudir els infants i no tan infants que hi van assistir.

Després del concert de Festa Major, la Principal de la Bisbal va animar un lluït ball que tancava la festa d’aquesta primera jornada.

El dijous, tot i no ser dia festiu, la comissió de festes ha volgut que poguéssim gaudir d’un espectacle teatral a càrrec de televisiu Quim Masferrer amb l’obra “Bona gent”. El públic va ser el vertader protagonista  d’un espectacle que va arribar a quotes altíssimes d’humor i diversió.