AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Dia Internacional de les Dones

08/03/2018

Com ja cada any, l'Ajuntament de Bellvís se suma a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. I més encara enguany, en què s'ha produït un moviment mundial sense precedents pels drets, la igualtat i la justícia de les dones. L'assetjament sexual, la violència i la discriminació envers les dones han acaparat els titulars i el discurs públic, amb una creixent determinació en favor del canvi.

El dret a la igualtat efectiva entre dones i homes és un dels drets humans que ha estat, sistemàticament, més vulnerat. Històricament, les dones han encapçalat moltes revolucions per a la millora dels drets humans i socials. Malgrat aquesta lluita constant,avui, en ple segle XXI, encara no hem aconseguit la igualtat efectiva.

Per això cal que les institucions i el poble en general se sumi a aquesta jornada de lluita: estem al costat de les dones, al costat del dret  a la igualtat efectiva entre dones i homes. I sense oblidar que la igualtat no és un dia sol, cal que ho recordem cada dia.  

Us convidem a participar als actes orgnitzats avui mateix, aquí al nostre poble: 

- L'exposició "La lluita per l'oportunitat de Viure", als baixos del casal cultural.
- Celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, amb un homenatge a la Sra. Francis Martí Baró i projecció d'un documental, a la sala d'actes del casal cultural Sebastià Serrano, a partir de les 17.30 h.