AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Diada Nacional de Catalunya a Bellvís i els Arcs

El poble ha assistit a l’acte de commemoració i reivindicacció de les llibertats nacionals de Catalunya

11/09/2022

La Diada Nacional de Catalunya s’ha commemorat a Bellvís i els Arcs amb un acte de record i homenatge a tots aquells que han lluitat i rebut persecució per defensar les llibertats de Catalunya. Com ja és tradicional, s’ha realitzat l’ofrena de flors al monument del Parc de les Monges amb una gran assistència de públic.

 La commemoració ha começat amb l’actuació de la Colla Gegantera i deprés s’ha fet un esmorzar popular de coca amb xocolata. Tot seguit, l’alcalde de Bellvís ha fet un parlament sobre la raó de la diada i la necessitat de continuar persistint perquè la nació catalana pugui decidir el seu futur en llibertat. Les membres del grup “El Fil d’Or” juntament amb la directora de l’escola de música de Bellvís, Cris Giné, han llegit i interpretat un seguít de poemes patriòtics. Han acabat la seua actuació amb l’emotiu Cant de la Senyera.

Finalment, s’ha fet l’ofrena floral amb el  cant dels Segadors i hem acabat amb una nova actuació dels gegants de Bellvís.

Una nova Diada popular en què el poble de Bellvís i els Arcs ha tornat a demostrar que està al costat del seu país i de la llibertat de Catalunya.