AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Exposició d'aixovar infantil antic. Llavors de setí: entre cintes, puntes i farbalans

L'exposició s'inaugurarà el dilluns, 23 de juliol, a les 21.15 h amb la col·laboració del Cor Banaha

20/07/2018

Enguany, coincidint amb els Firals, l'Ajuntament de Bellvís ha preparat una exposició sobre l'aixovar infantil de temps passats. A més, l'exposició compta amb joguines i mobles infantils antics.

L'Ajuntament us convida a endinsar-vos públicament en els calaixos, els mundos i els  baguls del temps, per remenar i observar en detall aquelles  robes delicades, confeccionades amb molt d'amor i  amb teles suaus com la gasa, l'organdí  o la seda, plenes de puntes, cintes i farbalans. Totes, dedicades als més petits de la casa: els vestits de bateig, els bolquers, les faixes, els pitets, els amanyacs… .  

De ben segur que reconeixereu el  nivell de perfecció de la dona en el domini de l'art de cosir amb filigranes d'espectacular bellesa. 
L'exposició s'inaugurarà el proper dilluns 23 de juliol amb la col·laboració del cor Banaha de Bellvís. La inauguració es repetirà el dissabte 28 a les 13.30 h.

Horari:  el dies laborals fins el 27 de juliol de les 11.00h fins les 13:00h

Exposició d'una col·lecció privada d'aixovar i indumentària infantil del segles XIX i XX cedides per Victòria Antó juntament amb mobiliari i complements cedits per Antiguitats Bell-Arc i altres.