AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Festa del Jovent, Desemboira't i Nit de Sant Joan

Activitats esportives, música i nit de Sant Joan, el còctel per un cap de setmana de no parar

25/06/2019

El solstici d’estiu al nostre poble ha vingut carregat d’activitats.

El cap de setmana es va iniciar el dissabte al migdia amb la Festa del Jovent organitzada per l’Associació l’Akuari. Amb molta participació, la festa va reunir el jovent del nostre poble amb activitats durant tot el dia a la zona esportiva.

Al final del dia, es va iniciar el concurs de bandes musicals “Desemboira’t” sota l’organització de Jovent Republicà de Ponent. Va ser una nit de música amb quatre grups: Bredda, Cor Rebel, Cumbayà i Orgasmus Dei. El guanyador va ser el grup Bredda, un membre dels quals és del nostre poble, el Dídac Solé. Enhorabona a tots els participants i als vencedors, que, com a premi, actuaran al festival Acampada Jove a Montblanc.

Finalment, diumenge va ser la nit del foc per excel·lència, la Nit de Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans. Va ser una nit de coca i moscatell i de ball a la plaça. I com no pot ser d’altra manera, una nit de petards.

Cal explicar que enguany, uns brètols van encendre la foguera abans d’hora. Aquest acte vandàlic, però, no va aconseguir acabar amb les ganes de veure arribar la Flama del Canigó, que anualment porta la Colla Gegantera i Grallera, sinó tot el contrari, la malifeta va fer que els veïns i veïnes de Bellvís, amb més ganes encara, col·laboressin a refer-la, encara més gran i més sentida que l’anterior. Des d’aquí volem agrair a les persones que van col·laborar a refer la foguera i aquelles que van oferir el seu suport, que van ser moltes. Un agraïment personal a totes i en especial al jovent de l’Akuari, que no van parar fins a tenir novament un volum d’andròmines prou gran per demostrar que, a la gent de Bellvís, l’adversitat ens uneix i ens empeny a superar els moments difícils.