AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Flexibilització de les mesures pel Covid-19 a Bellvís i els Arcs

Cap condició altera el criteri general de 2 metres de distància i l’obligació de portar mascareta quan no es pugui complir la distància

22/05/2020

Us informem que el Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat avui canvis importants de flexibilitazació de les mesures de seguretat i confinament per municipis de menys de 10.000 habitants i densitat inferior a 100 hab./km2. Per la qual cosa el noste poble també està inclós en aquesta flexibilització.

Cap condició altera el criteri general de 2 metres de distància i l’obligació de portar mascareta quan no es pugui complir la distància

Activitats flexibilitzades:

- Pràctica esportiva no professional (població de 14 o més anys): no s’apliquen les franges horàries, a més del propi municipi també es pot anar a municipis limítrofs fins a 5 km si també compleixen el criteri de població (fins a 10.000 h. I menys de 100 h./km2).

- Passeig infantil (menors fins a 13 anys): se suprimeix la limitació d’1 adult per cada 3 infants convivents (pot sortir més d’un adult del mateix domicili); a més, s’hi apliquen les mateixes condicions que a la pràctica esportiva no professional (sense franges horàries i dins de tot el municipi propi o dels limítrofs fins a 5 km si no superen els 10.000 habitants i tenen menys de 100 h./km2).

- Mercats no sedentaris: obertura amb el límit d’1/3 de les parades de venda habituals.

- Hosteleria i restauració: obertura de locals per a consum a l’interior (40% ocupació) (excepte discoteques i bars nocturns), el servei a les terrasses a l'aire lliure es manté conforme a l'ordre d'aplicació de la fase 1 (50% ocupació).

- Vetlles: fins a 25 persones a l'aire lliure o 15 en espais tancats.

- Enterraments i cremacions: màxim 25 persones entre familiars i afins.

- Llocs de culte: aforament màxim 50%.

- Biblioteques: préstec i consultes en sala amb límit d’1/3 de l'aforament, ús d’ordinadors, sales infantils i col·leccions de lliure accés tancades.

- Instal·lacions esportives: obertura tant a l’aire lliure com cobertes, amb cita prèvia i horaris, fins al 30% d’aforament, amb ús de vestidors; també obertura de piscines cobertes i no cobertes per a la pràctica esportiva (però no lúdica).

- Lliure circulació per la regió sanitària: a efectes de les activitats de comerç,  culte, etc. anteriors (no per a l’esport ni el passeig)