AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Inauguració del Pont Ponent de Bellvís

I presentació del llibre “Aigua a les venes” de Francesc Canosa

21/05/2022

Aquest dissabte, 21 de maig, hem dedicat la jornada a rendir homenatge al Canal d’Urgell. Hem iniciat el dia inaugurant el pont Ponent. La passarel·la que, gràcies a la cessió de la Paeria de Lleida, hem col·locat entre el salt del Misses i el salt del Monja al canal. L’acte l’ha organitzat l’Associació Canal Viu de Bellvís amb la col·laboració d’aquest Ajuntament i l’actuació de la Colla Gegantera de Bellvís.

Una caminada ha sortit des de la plaça Catalunya fins al pont on, a més dels parlaments institucionals a càrrec de l’associació Canal Viu, Josep M. Falip, i l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, s’ha fet l’alliberament de dues cigonyes amb l’explicació de l’ornitòleg i naturalista bellvisenc Francesc Moncasí. Tot seguit, s’ha fet una ballada de gegants, esmorzar i s’han plantat quatre arbres al costat del pont inaugurat.

Abans de la inauguració hem pogut gaudir dels dibuixos que han fet els alumnes del Col·legi Joaquim Palacín que també han estat els que han decidit de forma participativa quin seria el nom del Pont: pont Ponent

A la tarda, al Casal Cultural Sebastià Serrano, s’ha presentat el llibre de Francesc Canosa “Aigua a les venes” que explica l’èpica i la significació històrica i identitària de la construcció del Canal d’Urgell. L’acte ha comptat amb molta participació i amb un interessant debat entre els assistents i l’autor sobre la necessitat de proteció i d’identificació col·lectiva amb aquesta magestuosa obra d’ingenyeria.

Una magnífica jornada de reivindicació d’un espai emblemàtic per al poble i per a tota la plana com és el Canal d’Urgell. Una part important de la nostra identitat que volem viva i arbrada.