AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Información sobre les mascaretes a Bellvís i els Arcs

19/04/2020

A Bellvís i els Arcs, des del primer moment, quan no se’n trobava, i gràcies a les tasques de voluntàries del poble, vam poder anar servint mascaretes per aquells veïns i veïnes que les han necessitat, i fins i tot hem pogut col·laborar amb residències i hospitals de la demarcació.

En la tasca de repartir mascaretes han participat els comerços del poble que, coordinats des de l’Ajuntament, han repartit i continuen repartint mascaretes per als veïns i veïnes. Aquests darrers dies, gràcies a l’aportació de la Diputació, podem comptar amb una dotació addicional. 

A partir d'avui, dilluns 20 d’abril, es començaran a distribuir mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa a través de les farmàcies de tot Catalunya. L’adquisició es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària. Ens informem que, en principi, només se’n dispensarà una unitat per persona i més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost inferior a 1 euro. Des de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. Cal tenir en compte que totes les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

Tot i això, hem de tenir cura amb l’ús de les mascaretes. Les mascaretes són una mesura de protecció addicional, sempre que s’utilitzin correctament, però no substitueixen mesures de prevenció més efectives: la distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüent

Cal tenir present quines són les funcions de les mascaretes:

  • Protegir altres persones de la contaminació de la nostra saliva.
  • Protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de la saliva d'altres persones.

 Malgrat això, no totes compleixen les dues funcions.

Us deixem més informació: 
https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/desconfinament-progressiu/mascaretes/