AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Inici de les reparacions a la Carretera de Térmens

13/12/2017

Tal com explica la premsa avui, s’ha iniciat un procés d’adequació de la carretera que uneix Bellvís i Térmens. L’estat d’un pont, sobre la segla del Molí, i la situació del ferm, cada cop més degradat, feia necessari  actuacions de reparació. En aquest sentit, el consistori de Bellvís va obrir dues vies d’actuació que ha donat resultat.

La primera, va ser contactar amb la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell per iniciar la reparació del pont, que encara era l’originari de la via del  tren i que estava en molt mal estat, fins al punt que feia patir per un possible accident. Aquesta obra s’ha plantejat conjuntament entre l’Ajuntament de Bellvís i la Comunitat de Regants al 50% i un cost aproximat de 40.000 €.

Us deixem alguna foto perquè pugueu veure els treball de reparació.

Per un altre costat, l’Ajuntament, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Térmens, va iniciar un seguit d’actuacions perquè institucions superiors poguessin col·laborar en la reparació del ferm de la carretera. Hi va haver trobades amb el Conseller de Territori Josep Rull i converses amb el president de la Diputació Joan Reñé. Estem pendents de rebre una auditoria de la Generalitat, tot i que davant de la situació política ha quedat aturada. Tanmateix, com informa la premsa, la Diputació s’ha compromès a fer una reparació bàsica dels vorals i un repàs del ferm de la via. No és la solució definitiva per aquesta via de comunicació tan important per al territori però sens dubte serà una molt bona actuació i del tot necessària.