AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

L’Ajuntament de Bellvís aprova el pla d’igualtat d’oportunitats i el protocol per a la prevenció de situacions d’assetjament

Amb aquesta aprovació al darrer ple, per unanimitat, se situa al nivell de les principals institucions del país pel que fa a la protecció dels drets i les llibertats personals i laborals

11/04/2020

La proximitat dels ajuntaments amb la ciutadania i el coneixement de la realitat social, els estereotips i els rols de gènere, els situa en una posició idònia per assumir un paper actiu per aconseguir canvis socials i per garantir la igualtat i la lluita contra la repressió que imposen dits rols.

L’actual equip de govern, compromès amb la transformació social i la igualtat efectiva de les persones, des de la passada legislatura va assumir la transversalitat en l’aplicació de la perspectiva de gènere. Totes les regidories hi estan implicades i s’implementa a totes les polítiques municipals en tant que promou i participa en diferents iniciatives per difondre una cultura d’igualtat a tota la comunitat.

Per avançar en la consecució efectiva de la igualtat, avui es presenta el I Pla d’Igualtat d’oportunitats del consistori que ha de permetre avaluar el funcionament intern del mateix, la imatge pública que es projecta i si és el cas, poder detectar possibles discriminacions indirectes o biaixos.

Aquest I Pla d’Igualtat d’oportunitats s’ha el·laborat amb la col·laboració del Consell Comarcal seguint les indicacions de les lleis. El període de vigència és de 4 anys, des de 2020-2024.


BELLVÍS. PLA D'IGUALTAT def (1).pdf
protocol assetjament BELLVÍS.pdf

Feta l’anàlisi prèvia i la diagnosi a partir de quinze indicadors agrupats en 10 àmbits d’actuació, ara cal dur a terme les accions proposades en els terminis acordats.

D’aquest 1r Pla esperem poder treure’n lliçons valuoses per millorar.

Junt amb el Pla d’igualtat és lògic que també presentem i aprovem el protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, psicològic en el treball i per raó d’orientació sexual o identitat sexual.