AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

L'Ajuntament de Bellvís i els Arcs s'ha adherit al manifest a favor del sector frutícola

14/08/2017

El passat dijous, 10 d'agost, l'Ajuntament de Bellvís es va adherir al manifiest dels alcaldes de suport al sector frutícola a Alcarràs.

Davant la greu situació que està vivint el sector de la fruita a les nostres terres i la tensió que es viu als municipis pel risc que suposa que moltes famílies vegin perillar la continuïtat de les seves empreses, els sotasignats ens volem solidaritzar amb el sector agroalimentari del nostre país, i més concretament amb el sector de la fruita dolça.

Siguem conscients del valor que aporta el sector agrari a la nostra societat com a aprovisionador d’aliments i com a garant de l’equilibri social i territorial, però que a més a més, suposa el motor que sustenta l’economia dels nostres pobles no només pels llocs de treball que genera directament sinó per aquells que consolida indirectament.

Els joves que són el futur del nostre territori, amb l’actual situació veiem perillar el relleu generacional i la continuïtat del camp agrícola català i en conseqüència, dels nostres pobles.

Ens veiem amb el deure de solidaritzar-nos fermament a favor del sector de la fruita i demanar a les administracions competents el següent:

ACORDS

PRIMER. Donar suport unànime al sector davant les dificultats existents en aquesta campanya degut a la greu situació dels preus que estan molt per sota dels costos de producció.

SEGON. Instar a les administracions competents a prendre mesures reguladores perquè els cultius i la seva viabilitat no col·lapsin de producció el mercat i així es garanteixi la viabilitat de les empreses i en conseqüència, el futur dels nostres pobles.

TERCER. Sol·licitar la creació d’una taula on hi siguin representades totes les parts del sector amb l’objectiu de marcar específicament un full de ruta amb les estratègies necessàries perquè la situació actual no es torni a succeir.

QUART. Establir mecanismes per afavorir el control i compliment de les normes impedint la venda a pèrdues i garantint el control de la competència de mercat.

CINQUÉ. Sol·licitar la presa de mesures extraordinàries per tal de pal·liar la greu situació actual de les empreses frutícoles catalanes.

SISÈ. Traslladar els següents acords al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya,  al MAGRAMA, a la UE i als diferents organismes afectats.