AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Normes que regulen la sortida al carrer per fer esport i passejar a partir de demà

Us demanem que sigueu molt prudents a l’hora de sortir de casa per fer activitat física i passejar, seguiu les indicacions de seguretat, d’això en depèn la salut de tot el poble

01/05/2020

L’Ajuntament informa que el Govern ha decretat que, a partir del 2 de maig de 2020, s’autoritzen les sortides per passejar i les sortides per a la pràctica de l’esport a totes les franges d’edat. Com que som un municipi de menys de 5.000 habitants no ens cal complir franges horàries.

US DEMANEM QUE SIGUEU MOLT PRUDENTS A L’HORA DE SORTIR DE CASA PER FER ACTIVITAT FÍSICA i PASSEJAR, SEGUIU LES INDICACIONS DE SEGURETAT, D’AIXÒ EN DEPÈN LA SALUT DE TOT EL POBLE.

Sortides a passejar

- Les persones menors de 14 anys ho faran com fins ara, en grups de 3 menors com a màxim, amb un adult responsable.

- Les persones més grans de 14 anys poden sortir a passejar en parelles, dues persones que convisquin juntes, durant un màxim d’1 hora al dia i allunyant-se 1 quilòmetre com a màxim del domicili.

 

Sortides per fer esport 

- El pot practicar tothom de forma individual, una vegada al dia, sense cap tipus de contacte amb cap altra persona.

- Es practicarà sempre en espais oberts o, si es fa a dins de la població, sempre en carrers de més de 5 metres d’ample.

- Es pot sortir a peu o amb bicicleta, no es permet cap altre tipus de vehicle.

- No hi ha límits de distància però es practicarà sempre dins els límits del municipi. S’aconsella planificar les rutes abans de sortir. 


Indicacions de seguretat

- Cal sortir al carrer de manera prioritària fent ús de mascaretes i sempre respectant la distància de seguretat cap a altres persones que no formen part del nucli familiar.

- És molt important la higiene personal tant abans de sortir de casa com quan es torni a casa

- No està autoritzat en cap cas l’ús d’equipaments de cap de les àrees de joc i parcs infantils o l’ús d’equipaments esportius.

- No es permet l'ús de vehicles motoritzats per a desplaçar-se al lloc on es farà l'activitat física.

- No poden sortir a passejar ni a fer esport les persones amb símptomes o que estan amb quarantena després de ser positius de COVID19.ç

Per més detalls, us adjuntem la ordre ministerial publicada al BOE:

BOE-A-2020-4767.pdf