AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Obrim les portes de la nova biblioteca de Bellvís

En la notícia hi trobareu l’enllaç a les fotos de l’acte i de la biblioteca

17/12/2018

El passat diumenge vam obrir les portes del que serà el cor del casal cultural del nostre municipi: la Biblioteca de Bellvís. Aquesta obertura va comptar amb la presència del professor Sebastià Serrano, la cap de la central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí.

Des del projecte inicial, han estat quasi quatre anys de treballs per poder, finalment, presentar aquest espai de cultura. I ho fem amb molta il·lusió perquè trobareu una biblioteca pensada per a totes les edats i tots els col·lectius i que, més enllà d'oferir un ampli i renovat catàleg de llibres, estarà oberta a multitud d'activitats i projectes i, com sempre, amb esperit de servei al poble.

Bellvís i els Arcs, en el seu moment, ja va comptar amb una de les primeres biblioteques de les nostres contrades (inaugurada el 1985), vam estar a l'avantguarda. I durant tots aquest anys, la biblioteca ha estat una eina fonamental i una porta oberta al món de la cultura, però ara tocava fer-ne una renovació, justament per no perdre aquell esperit inicial que va motivar-ne la creació: ser un poble avançat i en progrés constant, en què la cultura és una de les columnes essencials de la seua identitat.

La biblioteca reobre al públic, després del trasllat de l’equipament existent a la segona planta del Casal Cultural Sebastià Serrano. Compta amb una superfície de 347,25 m2 distribuïda en diferents espais: àrea general, àrea infantil independent, i dues sales destinades a treballs en grup o bé formació. Compartirà els usos de la sala polivalent "Sala 1 d’octubre" del casal, de 120 m2.

La setmana del 17 de desembre, coincidint amb la data de la seva obertura al públic, la biblioteca comptarà amb tota una programació d’activitats d’animació i promoció lectora adreçades tant al públic infantil com adult que tindrà continuïtat fins passat festes. Es podrà gaudir d’una xerrada divulgativa sobre la funció social de la biblioteca, una exposició i conferència sobre l’escriptor Manuel de Pedrolo, conta-contes i taller de Nadal entre d’altres activitats.

Dades sobre la construcció de l’equipament

Sobre la construcció de la biblioteca, es va iniciar l’any 2016 i vam acabar l’obra l’any següent el 2017. Aquest 2018 hem acabat les instal·lacions (mobiliari i equips).

La Biblioteca a costat un total aproximat de 335.000 € (i hem comtat amb una ajuda de 40.000 de la Diputació de Lleida, la resta ha estat sufragat amb pressupost propi de l’Ajuntament).

Us animem que aneu a la nova biblioteca: és la vostra biblioteca!

Reportatge fotogràfic d’Antonio Granados