AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Presentació de les obres d’adequació i millora del Pou de l’Or

12/06/2022

Avui, 12 de juny, l’Associació de Dones del Pou de l’Or han inaugurat les obres d’adequació de l’espai natural i històric del Pou de l’Or. Aquesta actuació, s’ha fet en col·laboració amb l’Ajuntament de Bellvís, ha permès incorporar una tanca d’accés i delimitar el camí i les zones amb més protecció. Queda pendent una segona intervenció en aquest àmbit, amb més senyalització i recuperació de la bassa entre altres coses.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Associació, Teresa Pijuan, i l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn. Tot seguit han explicat la realitat natural i històrica de l’àmbit la persona que ha elaborat el projecte d’adequació, Joan d’Arandes, el naturalista i ornitòleg bellvisenc, Francesc Montcasí i el professor Antoni Majoral.

El Pou de l’Or és un espai natural i històric que es patrimoni del poble, ens explica en la nostra història més recent però també la més remota i esdevé un espai de recuperació d’aquell Urgell sense aigua que el canal va canviar, és com una foto en el temps i depèn de nosaltres conservar-la.

Molt bona feina Associació de Dones del Pou de l’Or, a les que hi sou avui però ho fem extensiu a les que van iniciar-ho ja fa força anys.

Fotos d'Antonio Granados