Els nius per metralladora eren els espais destinats a la instal·lació d'una arma automàtica, principalment una metralladora o un fusell metralladora. Aquestes construccions van esdevenir la columna vertebral dels sistemes defensius de la primera meitat del segle XX contra els atacs de la infanteria, basant el seu poder en la dispersió i el flanqueig.

Aquestes estructures defensives en funció de la disposició de materials i condicions del terreny presentaven gran quantitat de possibilitats constructives diferents, destacant entre totes l'ús del formigó com a solució més emprada. Els nius de metralladora solien disposar de com a mínim una espitllera per poder orientar el foc de l'arma en la direcció desitjada permetent així creuar els focs amb altres estructures de la mateixa índole.

La tipologia de nius de metralladora que trobem a la zona sud de la població de Bellvís són molt semblants entre ells. Presenten tots uns gruixos de murs superiors als 1'2 metres i la majoria disposen de dues espitlleres orientades al sud i a l'oest, destinades a custodiar el pas del canal, especialment pels ponts dels camins de Sidamon i Bell-lloc.  

La metralladora era l'arma defensiva per excel·lència del camp de batalla. Una arma molt efectiva que funcionava per ràfegues ràpides a distàncies curtes i mitjanes i que era equivalent a l'ús de 100 fusells emprats pel mateix nombre de soldats. La seva situació en el camp de batalla era molt important i era molt habitual fer estudis per tal d'emplaçar-les en els llocs més estratègics del sistema defensiu.

CASTELLANO

Los nidos para ametralladora eran los espacios destinados a la instalación de una arma automática, principalmente una ametralladora o fusil ametrallador. Estas construcciones se erigieron como la columna vertebral de los sistemas defensivos de la primera mitad del siglo XX contra los ataques de la infantería., basando su poder en la dispersión y el flanqueo.

Estas estructuras defensivas en función de la disposición de materiales y condiciones del terreno presentaban gran cantidad de posibilidades constructivas diferentes, destacando entre todas el uso del hormigón como solución más utilizada.. Los nidos de ametralladora solían disponer de como mínimo una aspillera para poder orientar el fuego del arma en la dirección deseada permitiendo así cruzar los fuegos con otras estructuras de la misma índole.

La tipología de nidos de ametralladora que encontramos en la zona sur de la población de Bellvís son muy parecidos entre ellos. Presentan todos un grosor de muros superior a los 1'2 metros y la mayoría disponen de dos aspilleras orientadas al sur i al oeste, destinadas a custodiar el paso del canal, especialmente los puentes de los caminos de Sidamon y Bell-lloc.

La ametralladora era el arma defensiva por excelencia del campo de batalla. Una arma muy efectiva que funcionaba por ráfagas rápidas a distancias cortas y medianas y que era equivalente al uso de 100 fusiles usados por el mismo número de soldados. Su situación en el campo de batalla era muy importante y era muy habitual realizar estudios para emplazar-la en los lugares más estratégicos del sistema defensivo.

 

ENGLISH

The machine gun nests were the spaces destined to the installation of an automatic weapon, mainly a machine gun or a machine-gun rifle. These constructions were erected as the backbone of the defensive systems of the first half of the 20th century against the infantry attacks, basing their power on dispersion and flanking.

 

These defensive structures depending on the arrangement of materials and terrain conditions had a lot of different construction possibilities, highlighting among all the use of concrete as the most used solution. The machine gun nests used to have at least one loophole to guide the fire of the weapon in the desired direction allowing thus to cross the fires with other structures of the same nature.

The typology of machine-gun nests found in the southern part of the village of Bellvís are very similar, they all have a thickness of more than 1.2 meters and most have two loopholes facing south and west, destined to guard the passage of the canal, especially the bridges of the roads of Sidamon and Bell-lloc.

The machine gun was the battlefield defensive weapon par excellence. A very effective weapon that worked by rapid bursts at short and medium distances and that was equivalent to the use of 100 rifles used by the same number of soldiers. Its situation on the battlefield was very important and it was very common to conduct studies to place it in the most strategic places of the defensive system.