AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Festa Major de Bellvís: La Mare de Déu de les Sogues

26/10/2023

El primer dia de Festa Major ha coincidit enguany amb el dia gran de la festa. Per això la celebració s’ha iniciat amb la Processó i Missa Solemne Pontificalis de Perosi, cantada de manera admirable per la Coral Espiga d'Or amb l'acompanyament de l'orquestra La Principal de la Bisbal i sota la direcció de Cecília Navés i Peig.

A la sortida de missa, després de tradicional de salutació de la festa major de la l’alcaldessa, Sílvia Escalé Farrera, i de la traca valenciana, s’ha fet el pregó de festes a càrrec de Cecília Navés i Peig, mestra i directora de l’escola Joaquím Palacín durant 15 anys, directora de la coral Espiga d’Or durant més de 20 anys, actualment directora dels cants litúrgics de la Festa Major i membre del Cor de cambra de l’Auditori Enric Granados. La Cecília ha fet un repàs a la seua vida al poble, la seua concepció de la pedagogia avalada pels anys al capdavant del col·legi de Bellvís i la seua relació amb la música i com  Bellvís a través de les completes i les corals és un poble que sempre ha viscut al costat de la música. Un magnífic pregó, emotiu i molt ben explicat.

La tarda ha començat amb el concert de festa major a càrrec de l'orquestra La Principal de la Bisbal per continuar amb una  sessió llarga de ball a càrrec de la mateixa orquestra al pavelló.