AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Perquè la nit de Sant Joan sigui la més màgica, però sobretot la més cívica de l'any: evitem el vandalisme

23/06/2020

Aquest vespre podrem gaudir d’una de les festes més esperades i tradicional de l’any. La nit màgica de Sant Joan.

Una nit de foc i petards per a gaudi dels més joves. Tanmateix i malauradament, en els darrers anys ha esdevingut una nit en què algun grup incontrolat de joves aprofita per destruir mobiliari urbà i béns privats.

La nit de Sant Joan és un dia de festa per gaudir del foc i també, per què no, dels petards, però no és la nit de la impunitat i de les destrosses: la cabina de telèfons, les bústies, embornals... I per evitar-ho, la millor eina que tenim som nosaltres mateixos, el veïns i veïnes del poble.

En primer lloc, si algú pot evitar que el poble es converteixi en un espai de guerra són els pares. I per això és a vosaltres que us demanem que gestioneu la compra de petards dels vostres fills, que els indiqueu les conseqüències de l’incivisme i els insteu a tenir en tot moment control al llarg de la nit.

Els infants no són els responsables d’allò que pugui passar, som els pares que permetem que amb les motxilles carregades de petards, moltes vegades no adients a la seua edat, campin sense control per tot el poble. Fet que suposa un perill per a la integritat del mobiliari urbà i, sobretot, per a la seua mateixa seguretat.

També la resta de veïns i veïnes hem de col·laborar denunciant els casos d’incivisme que puguem veure. Perquè el poble és de tots i qui destrueix allò que és nostre destrueix allò que ens fa comunitat.

Ens preocupa molt que acceptem que això no té solució. Creiem que Bellvís i els Arcs  tenim prou alçada cívica perquè entre tots puguem evitar l’atac a la propietat privada i al mobiliari urbà i que puguem gaudir de la festa més màgica de l’any amb el civisme que com a poble ens mereixem.

Que tinguem la millor nit de Sant Joan, la nit més màgica i, també, més cívica de l’any.