AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

SAI LGBTI

25/06/2020

Aquest diumenge 28 de juny és EL DIA DE L'ORGULL LGBTI, des del Consell Comarcal ens envien aquesta informació sobre el servei d'atenció integral (SAI) que ofereixen.

El SAI LGBTI és un servei per sensibilitzar i informar persones i entitats sobre la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere.
El seu objectiu principal és crear un espai de referència a la comarca per donar visibilitat a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i garantir-los els seus drets, mitjançant accions de sensibilització i prevenció contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Objectius del SAI PLA D'URGELL:
" Donar un servei d'atenció comarcal que ofereixi informació sobre temàtica LGBTI a totes aquelles persones que s'hi adrecin, com també a associacions, ajuntaments i centres educatius, esportius, de salut i culturals del territori.
" Oferir un servei d'assessorament integral a les persones LGBTI en els seus processos personals d'identitat sexual i de gènere i a les seves famílies.
" Oferir suport en el canvi de nom de documentació de persones trans: canvi de nom al DNI, targeta sanitària...
" Realitzar accions de sensibilització per tal de visibilitzar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir la LGTBI-fòbia.
" Oferir suport en la gestió d'incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.
" Vetllar pel compliment de l'article 9 de la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Per contactar amb el SAI ho podeu fer de dilluns a divendresde 8 h a 15 h, trucant al telèfon 973 71 13 13, o al correu sai@plaurgell.cat.