AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

32è Aplec de la Sardana de Bellvís

17/07/2023

Les sardanes omplen de nou la Plaça Catalunya. Dissabte dia 15, com cada any el tercer cap de setmana de juliol, el flaviol va tornar a refilar a la placeta on es va celebrar el trenta-dosè aplec de la sardana amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt i amb molt èxit de públic.

La trobada sardanista va estar presentada i amenitzada per Jaume Marvà president de "Balaguer capital de la sardana 2022" i ballador de la colla Xalem, a qui li encanta explicar coses, promoure la cultura catalana i les sardanes. I, des de 2/4 de 8 de la tarda fins la nit els sardanistes van poder ballar un repertori de 17 sardanes populars i conegudes com "Renoi quina festa" , "Camí a la Unesco" , "Essència d'aplec" , "EL Palau de la de Fosca" i "Aplec de tardor" entre altres. També sardanes dedicades a sardanistes lleidatans com; "Aires de Ponent", "Al cor del Finet" i "La Pepita de Bellvís" de Dani Gasulla i altres composicions dedicades a indrets de la província com "Festa a Bellvís", "Bellvís" d'Enric Sauret (germà del Cirilo), i "Lo Pont de Balaguer" de Dani Gasulla.

A la mitja part, els components de la Colla Xalem van servir el sopar popular a unes dues-centes persones que previament s'havien inscrit. Tot seguit es van sortejar els regals amb que van obsequiar els col.laboradors i es va fer el concurs de colles improvitzades en què hi van participar animadament quatre nombroses colles amb sardanistes, alguns molt jovenets, de les nostres contrades.

L'aplec que va ser tota una festa, es va cloure amb la interpretació de les dues sardanes de moda d'aquesta temporada, "Soc de l'Oest" i "Coti x Coti" un single de reggeton català de The Tyets. La gent molt snimada van fer una gran rotllana de germanor.

L'organització de l'aplec va anar a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Bellvís, la colla Xalem i amb el suport det l'Ajuntament de Bellvís.